Programma 2018

De Nationale Watertechnologie Week vond dit jaar plaats van 13 t/m 15 maart. De Nationale Watertechnologieweek flankeert aan de jaarlijks terugkerende Aqua Nederland Vakbeurs die op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 maart in de Evenementenhal in Gorinchem plaatsvond. NWP, Water Alliance en Envaqua organiseerden in deze week diverse evenementen en workshops.

Op de Aqua Nederland Vakbeurs heeft u ons kunnen vinden in de Aqua Lounge, stand nr. H110. In de Aqua Lounge werd kennis gemaakt met de nieuwste ontwikkelingen en innovaties uit de branche en was er de mogelijkheid het grootste watertechnologienetwerk van Nederland te ontmoeten.

Het programma Nationale Watertechnologie Week 2018 was als volgt:

 

Dinsdag 13 maart

09.00 – 12.00: seminar wateruitdagingen in de circulaire economie (Congreszaal 2)
Hoe kunnen we water efficiënter inzetten en vanuit het gebruikte water reststoffen omzetten in waardevolle producten die we kunnen hergebruiken? Het seminar als u alles wilt weten over de nieuwste water innovaties op gebied van circulaire economie.

12.00 – 13.00: Innovatiepitches op de Aqua Lounge (H.110)
Maak kennis met de exposanten uit de Innovatiestraat en de innovaties op de Aqua Lounge.

14.00 – 15.30: Seminar Zuivering medicijnresten en pathogenen (nntb)
Korte interactieve lezingen over probleemstoffen in drinkwater en oppervlaktewater en het meten daarvan. Verder gaan de sprekers in op microplastics, microverontreinigingen, industriële lozingen en de gevolgen daarvan en de knelpunten in grondstoffen voor de drinkwatersector.

15.30 – 17.00: Industrial Matchmaking event: meet & match (Aqua Lounge H.110)
Heeft u uitdagingen op het gebied van zuivering afvalwater of drinkwater? Bent u opzoek naar innovaties en wilt u in contact komen met waterleveranciers? Kom dan naar het Industrial Matchmaking event.

Woensdag 14 maart

09.00 – 12.00: nieuwe zuiveringsuitdagingen in de water en industriële sector (Congreszaal 2)
De watersector komt steeds voor nieuwe uitdagingen te staan. Tijdens dit seminar staan innovatieve manieren om medicijnresten en microverontreinigingen uit afvalwater te verwijderen centraal. Actief carbon, ozon en natuurlijk zuiveren zijn voorbeelden van manieren om deze nieuwe stoffen aan te pakken en komen in deze sessie aan bod.
12.00 – 13.00: Innovatiepitches op de Aqua Lounge (H.110)
Maak kennis met de exposanten uit de Innovatiestraat en de innovaties op de Aqua Lounge.

16.00 – 17.30: Netwerkreceptie TKI Watertechnologie (Aqua Lounge H.110)
De netwerkreceptie staat in het teken van TKI Watertechnologie en de activiteiten die NWP, Water Alliance en Envaqua in 2018 in het kader van TKI Watertechnologie organiseren. Komt u zich laten informeren over wat TKI Watertechnologie te bieden heeft en de projecten bekijken? Of komt u napraten met de sessieleiders van de themasessie ‘Marktgedreven ontwikkeling van innovatieve watertechnologie’ die bij KWR plaatsvond op 21 februari jl. U bent van harte welkom!

Donderdag 15 maart

09-00 – 12.00: de onbegrensde mogelijkheden van sensoren & big data (Congreszaal 2)
Het thema waarin de afgelopen jaren gigantische sprongen zijn gemaakt. Maar wat kunnen we nu precies met deze informatie om onze processen efficiënter te laten verlopen? U hoort het allemaal tijdens deze sessie.
12.00 – 13.00: Innovatiepitches op de Aqua Lounge (H.110)
Maak kennis met de exposanten uit de Innovatiestraat en de innovaties op de Aqua Lounge.